04/2020- Omnex brengt een nieuw paneel, Omnex Thermo, uit!

Het Omnex Thermo paneel is een waterbestendig isolatie paneel gemaakt uit een combinatie van gerecycleerd glas en mineralen. Het paneel is aan één zijde voorzien van glasweefsel en aan de andere zijde met een glasvlies.

Het paneel kan rechtstreeks verlijmd worden, is dampopen, gemakkelijk en snel te verwerken, geschikt voor vochtige ruimten.

De plaat verhoogt de oppervlaktetemperatuur van de muren. Dit werkt energiebesparend en verkleint ook de kans op condensatie van water. Minder condensatie verkleint ook sterk de kans op nieuwe schimmelvorming op uw muren. In het geval dat er, desondanks de verhoogde oppervlaktetemperatuur, toch nog condenswater zou zijn, dan wordt dat water via capillaire wegen over het geheel van het paneel verspreidt.

Bij verwarming kan u de oppervlaktetemperatuur van de muur doen verhogen tot 6°C afhankelijk van de opbouw van uw muur.