F.A.Q’s

Beste hier volgen veel gestelde vragen over de Omnex platen; Aarzel niet uw vraag te stellen via het contact formulier. Wij antwoorden u dadelijk.

Kan ik zware voorwerpen op een Omnex plaat-wand hangen?

Artikelen met een licht tot middelmatig gewicht van maximum 70kg kunnen rechtstreeks opgehangen worden aan een Omnex plaat-wand. U moet de passende holle muurankers en bouten gebruiken. Meer informatie kan u vinden in de verwerkingsrichtlijnen.


Hebben de Omnex platen een goede akoestische absorptie?

De testen uitgevoerd tonen aan dat een Omnex plaat 12mm 2 tot 3 keer (afhangende van de frequenties) meer absorbeert dan een klassieke gipsplaat.


Kunnen de Omnex platen rechtstreeks gelijmd worden op metselwerken

Ja omdat de Omnex plaat een mineraal product is, kan de plaat met hechtpleister/ mortel rechtstreeks op het metselwerk worden gelijmd volgens de instructies van de fabrikant.
Rechtstreeks lijmen raden wij enkel voor binnentoepassingen. Voor buitentoepassingen raden wij steeds de platen te bevestigen.


Hoe kan ik de geluidsisolatie verbeteren?

Een dubbelzijdige wand met enkellaagse platen met daartussen 100mm minerale wol isolatie bereikt een geluidsisolatie van 47dB.

Het lijmen van de voegen tussen de naden draagt ook bij tot een betere geluidsisolatie.


Kan ik Omnex platen voor de vloer gebruiken?

Ja, als de plaat over de gehele oppervlakte ligt. De plaat moet worden bevestigd en mag niet worden blootgesteld aan wateroverlast. In de natte ruimte moet het volledig afgedicht worden wanneer het op de grond wordt gebruikt.


Is Omnex geschikt als drager voor tegels en natuursteen?

Ja Omnex platen zijn geschikt voor keramische afdekkingen en natuursteen


Moet ik een primer gebruiken bij de Omnex platen?

Bij het bedekken met pleisters of het lijmen van tegels is meestal geen voorbehandeling nodig. Alle coatingsystemen voor mineraal gebaseerde platen kunnen gebruikt worden.
Voor dunne laagcoatings, kan er wel een voorbehandeling gevraagd worden volgens de verwerkingsrichtlijnen van de fabrikant.


Mag men Omnex platen rechtstreeks bevestigen op OSB platen?

U mag Omnex platen rechtstreeks bevestigen op OSB platen met gipsplaatschroeven.